Λίστα βάση ζωγράφου Daubigny Charles- François

Charles- François Daubigny ( 15 Φεβρουαρίου 1817 - 19 του Φεβρουαρίου, 1878 ) ήταν ένας από τους ζωγράφους του σχολείου Barbizon , και θεωρείται σημαντικός πρόδρομος του Ιμπρεσιονισμού .

O Daubigny γεννήθηκε στο Παρίσι , σε μια οικογένεια των ζωγράφων και διδάχτηκε την τέχνη από τον πατέρα του, Edmond Φρανσουά Daubigny και ο θείος του , μινιατουρίστα Pierre Daubigny .

Αρχικά ο Daubigny ζωγράφιζε σε ένα παραδοσιακό στυλ , αλλά αυτό άλλαξε μετά το 1843 , όταν εγκαταστάθηκε στην Barbizon και εργαζόταν έξω στη φύση . Ακόμη πιο σημαντικό ήταν η συνάντησή του με την Camille Corot το 1852 στην Optevoz ( Isère ) . Στην περίφημη Botin βάρκα του , το οποίο είχε μετατραπεί σε στούντιο , ζωγράφισε κατά μήκος του Σηκουάνα και Oise , συχνά στην περιοχή γύρω από Auvers . Από το 1852 και μετά συνέχισε από την επιρροή του Gustave Courbet .

Το 1866 ο Daubigny επισκέφθηκε την Αγγλία , για να επιστρέψει τελικά λόγω του γαλλο-πρωσικού πολέμου το 1870 . Στο Λονδίνο γνώρισε τον Claude Monet , και μαζί έφυγαν για την Ολλανδία . Επέστρεψε στην Auvers , συνάντησε Paul Cézanne , ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο των ιμπρεσιονιστών . Εικάζεται ότι οι νεότεροι ζωγράφοι επηρεάστηκαν από τον Daubigny .

Τα καλύτερα έργα του Daubigny ήταν ζωγραφισμένα μεταξύ 1864 και 1874 , και αυτά ως επί το πλείστον αποτελούνται από προσεκτικά ολοκληρωμένα τοπία με δέντρα , ποτάμι και μερικές πάπιες . Έχει ειπωθεί ότι όταν στον Daubigny άρεσαν οι εικόνες του, πρόσθετε μια πάπια ή δύο , έτσι ώστε ο αριθμός των πάπιων συχνά να δείχνει περισσότερο ή λιγότερο καλλιτεχνική ποιότητα στα έργα του. Ένα από τα λόγια του ήταν: « Τα καλύτερα έργα δεν πωλούνται " , όπως ο ίδιος συχνά βρήκε τα καλύτερα επιτεύγματα του λίγο κατανοητή . Ο Daubigny είναι κυρίως για τα έργα δίπλα στο ποτάμι του , από την οποία ζωγράφισε ένα μεγάλο αριθμό , αλλά αν και υπάρχουν δύο μεγάλα τοπία του Daubigny στο Μουσείο του Λούβρου , δεν είναι μια άποψη του ποταμού .


Ο Daubigny πέθανε στο Παρίσι . Τα λείψανα του ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο du Père - Lachaise ( τμήμα 24 ) . Στους Οπαδούς και μαθητές του περιλαμβάνονται ο γιος του Karl ( που μερικές φορές ζωγραφισμένα τόσο καλά, ώστε τα έργα του κατά καιρούς λάθος για εκείνους του πατέρα του ) , Achille Oudinot , Hippolyte Camille Ντελπί , Albert Charpin και Pierre Emmanuel Damoye .

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

Ψάξτε ξανά αυτό που θέλετε να βρείτε